Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Πώς να διαλέξετε και να κόψετε ένα μάνγκο?

Ας δούμε πρώτα πώς διαλέγουμε ένα καλό μάνγκο.


Όταν πάτε στο μανάβη ή το σούπερ μάρκετ κοιτάξτε το χρώμα του αλλά μη βασίζεστε μόνο εκεί, γιατί μερικές φορές τα κόκκινα δεν είναι αρκετά ώριμα ενώ τα πράσινα είναι, έτσι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το πατήσετε λίγο με το δάχτυλό σας. Θα πρέπει να είναι λίγο μαλακό, ώστε να νιώθετε ότι κάνει μία "λακουβίτσα¨.
Είναι το φρούτο που τρώγιεται περισσότερο σε όλο τον κόσμο, άρα είναι σημαντικό και ξέρουμε πώς να το διαλέγουμε.



Όταν διαλέξουμε το μάνγκο και θέλουμε να το φάμε πρέπει να το κόψουμε σωστά ώστε να μη χάσουμε πολύτιμα κομμάτια φρούτου. Κοιτάζοντάς το οριζόντια σκεφτείτε ότι υπάρχει ένας άξονας-κορμός που το διαπερνά, στο σημείο που έχει το κοτσάνι του. Αυτός ο άξονας-κορμός τείνει να κολά στο φρούτο και γι' αυτό είναι δύσκολο να το κόψουμε όλο και σωστά. 
Τοποθετείτε λοιπόνο το μάνγκο πλάγια ώστε να προσπαθήσουμε να κόψουμε γύρω από αυτό τον "κορμό". Όπως είναι "οριζόντια" τοποθετημένο, σκεφτείτε νοερά ότι ο κορμός αυτός είναι περίπου 2-2,5 εκατοστά παχύς και έτσι κόψτε προς τα κάτω, κάθετα, για να κόψετε τη μία πλαϊνή πλευρά. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά (απέναντι μεριά του φρούτου) και έτσι καταλήγουμε με δύο καθαρά κομμάτια, σα δίσκους. Στο υπόλοιπο θα κόψετε κατά μήκος κάνοντας μία καμπύλη σα μισοφέγγαρο για να βγάλετε και τα άλλα δύο κομμάτα, αφήνοντας μόνο το εσωτερικό στο τέλος, που είναι σκληρό.

Πέρνουμε τα πρώτα δύο κομμάτια που κόψαμε, τα γυρνάμε "ανάσκελα" και χαράσουμε με ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό μέχρι τη φλούδα τετράγωνα. Τέλος πιέζουμε προς τα έξω και τα κομματάκια είναι έτοιμα! απλά τα αφαιρούμε από τη φλούδα με ένα μαχαίρι και είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες ή σε ένα πολύ νόστιμο Πρωτεΐνούχο Ρόφημα Βανίλιας για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο πρωινό!

Δείτε και την εκπληκτική μας συνταγή για μια γρήγορη εύκολη και νόστιμη ωμοφαγική πουτίνγκα με μάνγκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου